OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2019. május 31., péntek 13:37

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye
    Budapest, 2019. május 31., péntek (OS) - Sajtóközlemény

        Az Országos Roma Önkormányzat 2019. május 30-án tartott közgyűlésén mélységes aggodalmát fejezte ki a június 1-én Szegeden Nemzeti Légió néven megalakuló félkatonai, szélsőséges szervezet miatt.
     A Mi Hazánk mozgalom a Magyar Gárda eszmeisége és szellemisége örökségeként kívánja feléleszteni a Nemzeti Gárdát, amely alkalmas a félelem és gyűlöletkeltésre a hazai romák körében.
     Kinyilvánítjuk: nem engedhető meg, hogy egy militarista szervezet erődemonstráció keretében ártatlan embereket félelemben tartson.
Az Országos Roma Önkormányzat arra kéri a kormányt, hogy Magyarország Alaptörvényének VI. cikkében foglaltakat, miszerint "a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, valamint otthonának sérelmével" következetesen tartassa be.

Országos Roma Önkormányzat

     Kiadó: Országos Roma Önkormányzat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.