OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2019. június 4., kedd 14:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. június 4., kedd (OS) - DK: A pártállam már a látszatra sem ad a Czeglédy-ügyben - A szegedi törvényszék elnöke szerint is törvénytelen eljárás készül

    Sajtóinformációk szerint maga a Szegedi Törvényszék elnöke is jelezte, hogy a fideszes ügyészség által megvádolt Czeglédy Csaba ügyét nem lehetne Szegeden tárgyalni, mert nincs olyan bíró, aki a törvények szerint pártatlan lenne az ügyben. A bíróságok feletti fideszes hatalomátvétellel megbízott Handó Tünde kéziirányítása következtében ennek ellenére - vagy épp ezért - mégis a pártatlanság követelményének nem megfelelő bírók tárgyalják majd Czeglédy ügyét.

A Demokratikus Koalíció szerint a pártállam már a látszatra sem ad, a Czeglédy Csaba elleni eljárás lassan minden elemében az 50-es évek koncepciós pereit idézi. Nem csak törvények sorát sértik meg azzal, hogy az ügyet a Szegedi Törvényszékre helyezték, hanem a saját “gránitszilárdságú" alaptörvényüket is, amikor a hatalomhoz közel álló, nem pártatlan bírókra bízzák a tárgyalást. A DK kiáll Czeglédy Csaba mellett! A hatalom hazudhat, rágalmazhat és törvénytelen eszközökkel börtönbe zárhat minket, ellenzékieket, de sem elhallgattatni, sem megfélemlíteni nem fog tudni.

Rónai Sándor
szóvivő, megválasztott EP-képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.