2024. április 26. péntek

2019. június 18., kedd 12:00

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OS) - Szintet lépett a rendőrségi elektronikus ügyintézés, megkezdte éles üzemét az új ugyintezes.police.hu portál. Ezzel új szolgáltatásokkal bővült és egyben egyszerűsödött is a rendőrségi ügyek online intézése.

A rendőrség az elektronikus ügyintézést korábban ÁNYK űrlapok benyújtásának támogatásával és e-Papír szolgáltatás segítségével biztosította. Az ugyintezes.police.hu webcímen publikált új portálon azonban már  bővülnek és egyben egyszerűsödnek is az elektronikus ügyintézési lehetőségek az új formátumú inNOVA űrlapok által. A szolgáltatásokat magánszemélyek és céges ügyfelek egyaránt igénybe vehetik, a fejlesztéseknek köszönhetően csökken a lehetőségeiket korlátozó bürokrácia, időt és utazási költséget spórolhatnak meg. Intézhetik meglévő hivatalos ügyeiket, illetve igény esetén új ügyet is indíthatnak. Önmaguk azonosítása minden esetben szükséges, ezt a meglévő Ügyfélkapus vagy Cégkapus belépési adataikkal tehetik meg. Új ügy indításakor két felület közül is választhatnak: a honlap fejlécéből kattintva egy letisztult, egyszerű felületen haladhatnak végig, míg a menürendszerből böngészve elérhetőek az űrlapokhoz tartozó részletes tájékoztató dokumentumok is. Folyamatban lévő beadványaikat könnyen nyomon követhetik, a státuszváltozásokról értesítéseket is kapnak. Az eljárások során felmerülő fizetési kötelezettségeiknek is eleget tehetnek a honlap felületén, bankkártyás fizetéssel, ezzel ügyeiket teljes egészében online intézhetik.
A teljes közlemény a police.hu-n érhető el.

Kiadó: Országos Rendőr-főkapitányság

------------------------------------------------------------------