OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. június 18., kedd 14:42

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OS) - Káslernek mennie kell!

    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Válságminisztériummá való átnevezését javasolja Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője. A politikus szerint, Kásler Miklós alkalmatlanságának bizonyítéka a Fidesz új költségvetési tervezete, melynek alapján a miniszter képtelen megküzdeni az olyan ágazatok megfelelő finanszírozásáért és hatékony strukturális átalakításáért, mint az egészségügy, az oktatás vagy a szociális ágazat. Emiatt az ott dolgozóknak emberfölötti teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy valahogyan életben tartsák a rendszert.

Az egészség, a szolidaritás, az emberség, a kiművelt emberfők az Orbán-kormánynak nem számítanak, emiatt egy lépésképtelen, lomha, feladatait évek óta ellátni képtelen monstrumban tömörítették össze azokat a területeket, ahol az ember állna a középpontban. A magyarok egészségben eltöltött éveinek száma a gazdasági fejlettségi szintünkhöz mérten is alacsony. Az oktatási rendszerünk regionális szinten is a legrosszabbul teljesítők közt van. A kilakoltatott családok és az otthonápolók történetei mutatják leginkább, hogy ahol az emberségre és a szükségmegoldásra az 5 százalékos GDP-növekedésből nem jut, ott a társadalomszervező súlyos hibákat vét. Önálló minisztériumokat kellene létrehozni az oktatásnak, az egészségügynek, valamint a szociális ágazatnak.  

Ha a NER kárvallottjainak szemszögéből nézzük, a fentiek nem pusztán hibák, hanem kifejezetten bűnök, amikért az Emberi Erőforrások minisztere a felelős.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.