OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. június 19., szerda 14:59

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 19., szerda (OS) - Sermer Ádám: Lekvár és pálinka a vodka takarásában - Oroszok a spájzban reloaded

        Huszonnyolc évvel ezelőtt Silov altábornagy távozásával az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarország területét az "átmeneti" - 46 éven keresztül tartó - "állomásozás" (valójában megszállás) után. Akkor egy nemzet hihette azt teljes joggal, hogy ez nem csak egy formális lépés volt, hogy a Kreml szava többé már nem lesz rendezőelv hazánkban. De huszonnyolc év nagyon sok idő. Egy emberöltő. Ennyi idő elég volt arra, hogy egy amerikai elnök vélhető orosz segítséggel nyerjen választást, ahogy arra is, hogy Orbán Viktor Európa egyik leghangosabb oroszellenes politikusából Moszkva európai trójai falovává változzon. 1991.06. 19-én még senki sem gondolhatta, hogy ezek közül bármelyik megtörténhet, az illiberális állampárt és annak vezetője viszont sokszor bizonyította már, hogy attól, hogy valami elképzelhetetlennek tűnik egy adott pillanatban, bármikor megtörténhet. Nyilván így alakult át a "Térdre csuhások!"-felszólítás is állam és egyház szoros összeforrasztásává, ahogy a liberális értékek képviselete az azok megtagadására épülő illiberalizmussá is.
     Putyin-ellenességem ugyanúgy véletlenül sem orosz-ellenesség, ahogy az Orbán-ellenességemnek sincs semmi köze magyar-ellenességhez. Orbán Viktorra éppen a patriotizmusomból és az emberségemből fakadóan neheztelek, kizárólag Magyarország érdekeit tartom szem előtt liberális ellenzékiként.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.