OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. június 19., szerda 16:22

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. június 19., szerda (OS) - Budapesten folytatódott a lengyel-magyar együttműködés

    A magyarországi Wacław Felczak Alapítvány 2019. június 17-18-án fogadta lengyelországi partnerintézménye, a Wacław Felczak Lengyel-Magyar Együttműködés Intézetének delegációját.

Budapesten először került sor a XX. századi lengyel-magyar kapcsolatok legendás alakjáról, Wacław Felczakról elnevezett intézmények találkozójára. A tárgyalásokon több mint 20 olyan projektről esett szó, amelyen a jövőben közösen dolgozhatnak, hiszen céljaik megegyeznek: tovább mélyíteni az ezeréves lengyel-magyar barátságot.

Az Alapítvány Andrássy úti székhelyén tartott keddi sajtótájékoztató a lengyel delegáció látogatásának egyik kiemelt eseménye volt. A nyitóbeszédet Dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Helyettes Államtitkára tartotta, aki elmondta: "Fontos, hogy a lengyel-magyar barátság ápolását a mindennapok részévé tegyük."

Beszédet mondott továbbá Dr. Biernacki Karol az Alapítvány Kuratóriumának elnöke, kiemelve, hogy az Alapítvány támogatásával mintegy 1600 magyar diák lengyelországi utazása valósult meg. A lengyel fél részéről Piotr Babinetz az Intézet Tanácsának elnöke és Dr. Maciej Szymanowski az Intézet igazgatója mondott beszédet.

A kétnapos látogatást a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetségén rendezett plenáris ülés zárta, ahol a felek Jerzy Snopek lengyel nagykövet jelenlétében együttműködési tervezetet fogadtak el, melynek részeként megállapodtak az együttműködés főbb pontjairól.

https://wfa.hu/

     Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.