OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. június 22., szombat 15:17

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 22., szombat (OS) - Klímavészhelyzet az önkormányzatokban -

    Az LMP kezdeményezi, hogy az önkormányzatok minél előbb kezdjék meg a felkészülést a klímaváltozás hatásainak kezelésére: a párt szerint az éghajlatváltozás elleni küzdelem már most napi szinten keseríti meg az emberek életét, és a helyzet egyre rosszabb lesz. A párt önkormányzati képviselői ezért települési szinten kezdeményezni fogják a klímavészhelyzet kimondását és egy cselekvési terv elfogadását.  

Schmuck Erzsébet, a Fenntartható fejlődés bizottság elnöke elmondta, hogy mára egyértelmű: ha nem kezdjük meg az azonnali cselekvést a globális felmelegedés megállítása érdekében, akkor visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el. Ott tartunk, hogy ma már a Párizsban elfogadott klímacélok betartása sem elegendő. Sajnos a magyar kormány ennek ellenére még a probléma létét sem hajlandó elfogadni, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Orbán Viktor azon három miniszterelnök között volt, akik a héten megvétózták az uniós klímaterv elfogadását. Pedig a klímaváltozás hatásait már Magyarországon is mindenki napi szinten a bőrén érezheti, elég a szélsőséges időjárásra, a gazdálkodók életét megkeserítő aszályokra, az elviselhetetlen hőhullámokra vagy a hazánkban is megjelenő trópusi betegségekre gondolni.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.