2024. április 25. csütörtök

2019. június 26., szerda 17:11

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2019. június 26., szerda (OS) - Válasz Schmuck Erzsébet kereszténydemokrata képviselőknek írt nyílt levelére

A teremtésvédelem minden keresztény ember számára lelkiismereti kérdés. Erre a Szentírás idevonatkozó parancsa szólít fel, amit így értelmezhetünk: Legyetek jó gazdái a világnak!
Belső elkötelezettségünk és nem pártpolitikai célok miatt tartjuk fontosnak a teremtésvédelmet. A környezet megóvása nem lehet sem kampánytéma sem a pánikkeltés eszköze. Tapasztaljuk a túltermelés és túlfogyasztás káros hatásait, de meggyőződésünk, hogy megvalósítható az egyensúly a gazdaság működtetése és a természet megóvása között.
Magyarország nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos nemzetközi szerződésekben rögzített vállalásait teljesítse. Fontosnak tartjuk, hogy ezt a törekvést minden magyar képviselő támogassa.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)