OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. július 4., csütörtök 14:21

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének közleménye
    Budapest, 2019. július 4., csütörtök (OS) - "Az egymásnak ellentmondó rendőri és panaszosi állítások miatt nem lehet megnyugtatóan állást foglalni atekintetben, hogy a rendőrök által alkalmazott hangnem és bánásmód megfelelő volt-e" – ez áll a legújabb, Független Rendészeti Panasztestület által meghozott határozatban. Az ügyet a panaszos megkeresésére az Áldozatvédelmi Irodánk jogsegély szolgálata látta el.

    Mik is voltak ezek az állítások? Csak pár sort idézünk az ügyfél által elmondottakból:
"A helyszínen, a közterületen levetették velem a melltartót és a női rendőr megjegyezte, hogy milyen nagy melleim vannak. Ezután köteleztek arra, hogy üljek be a rendőrautóba, de nem közölték velem, hogy miért. [...] Több férfi rendőr is olyanokat kérdezett például, hogy mennyiért szopol? mennyiért dolgozol? – eközben ott nevetgéltek és megszégyenítettek. Egy rendőr volt csak, aki leállította őket és rájuk szólt, hogy fejezzék be."

A panasztestület eljárásában az intézkedő rendőröket is kikérdezte, akik nyilván úgy nyilatkoztak, hogy minden eljárási szabályt betartottak és nem tettek sértő megjegyzéseket az ügyfélre. Az igazság az, hogy a rendőrök eljárásával kapcsolatban már nem először tettünk a testületnél hasonló panaszt. Még az igazságért, jogos sérelméért való kiállást is nagyon nehezen vállal fel egy szexmunkás, mivel retteg a rendőrségtől.

Már két esetben is kimondta a testület, hogy az előállított szexmunkások hosszú várakoztatása alapvető jogaikat súlyosan sérti. Ez is valami.
     Kiadó: Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.