OS Országos Sajtószolgálat
2019. december 7. szombat
Ismertető


2019. augusztus 2., péntek 12:46

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 2., péntek (OS) - Pharrajimos: ma a holokauszt roma áldozataira emlékezünk

    Máig nem tudni pontosan, hány cigány embertársunkat hurcolták el, nyomorították vagy gyilkolták meg a vészkorszakban. Magyarországon és Európában a második világháború idején és az azt megelőző években a mindinkább előtérbe kerülő szélsőjobboldali politika cigány emberek millióit fosztotta meg módszeresen a jogaiktól, majd később az életüktől is. Azt azonban pontosan tudjuk, hogy szegényebbek lettünk nélkülük.

Olyan időket élünk ma Magyarországon, amikor mindennapossá vált a gyűlöletkeltés, amikor nem elszigetelt jelenség kisebbségeket hátrányosan megkülönböztetni. Július elején meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét. Mindez azt mutatja, hogy az egykori bűnösöknek ma is vannak szellemi örököseik, akik mindent megtesznek, hogy mi, magyarok, budapestiek ne élhessünk békességben egymással. A mi dolgunk, hogy útját álljuk a gyűlöletnek.

Augusztus 2-án a roma holokauszt emléknapja alkalmat ad, hogy megálljunk egy percre és emlékezzünk az áldozatokra, de az év többi napján is el kell utasítanunk a rasszizmust, a gyűlöletkeltést és a megfélemlítést. Az a város, amely megvédi kisebbségeit a támadásoktól, a gyűlölet politikájától és a gonosz eszméktől, önmagát menti meg. Európa és Magyarország a cigányokkal együtt egységes, értékes egész!

Horváth Csaba
fővárosi képviselő,
az MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum zuglói polgármesterjelöltje

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.