OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2019. augusztus 2., péntek 18:25

Az M7-es autópálya kiszélesítését követeli a Jobbik
    Budapest, 2019. augusztus 2., péntek (MTI) – Az M7-es autópálya kiszélesítését követeli a Jobbik - mondta pártja nevében Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő és Keresztesy Gergő, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke a sztráda Budapestről kivezető szakaszánál tartott pénteki sajtótájékoztatón.

        Varga-Damm Andrea elmondta: az M7-esen a fővárosból kifelé és Budapest irányába is „iszonyú” a közlekedésterhelés, az autópályán péntek déltől rendkívül lassú a forgalom a Balaton felé. A sztráda kiszélesítését gyakorlatilag egy évtizede ígéri a kormány - tette hozzá.
     Keresztesy Gergő kiemelte: a tavalyi országgyűlési választások előtt a kormány „határozott ígérete” volt az M7-es kiszélesítése. „Azóta, azon kívül, hogy kétmilliárd forintot elköltöttek terveztetésre, érdemben nem történt semmi” - hangoztatta. Egyúttal azt valószínűsítette, hogy „a strómanok” számára nem volt elég jelentős a beruházás.
     A kormány felesleges pénzköltéseit figyelembe véve ennek a beruházásnak réges-régen meg kellett volna valósulnia – mondta. A párt ifjúsági tagozatának elnöke szerint a kabinet 2017 óta 130 milliárd forintot költött propagandára, Orbán Viktor miniszterelnök budai Várba történő költözetése pedig 18 milliárd forintba került.
     A sajtótájékoztatón, amely előtt az ellenzéki párt aktivistái egy gyalogos felüljáróra Szélesebb M7-est! feliratú molinót feszítettek ki, Keresztesy Gergő arról is beszélt, hogy augusztus végéig az autópálya több szakaszán is elhelyeznek majd ilyen üzeneteket az autósoknak.
     Varga-Damm Andrea kérdésre válaszolva kifejtette, hogy az autópálya kiszélesítését együtt kellene megvalósítani a busz- és vonatközlekedés fejlesztésével. Keresztesy Gergő ehhez hozzáfűzte: a MÁV a szolgáltatás árában és minőségében sem tud igazi alternatívát nyújtani az embereknek.
     Az októberi önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésre, amely szerint egy közvélemény-kutató a többi között Dunaújvárosban is azt tudakolta, hogy akkor is a Jobbik jelöltjére szavaznának-e, ha migránsokat telepítene a városba, Varga-Damm Andrea úgy reagált: „az hazudik, aki gyenge”.
     Arra a felvetésre, hogy a Hír TV közösségi oldalán idiótáknak, egysejtűeknek és butáknak nevezte a televízió nézőit, a képviselő közölte: kizárólag az őt minősítő kommentelőknek válaszolt, azoknak, akiknek a profilja nem valódi személyeket takar. „Aki nem létezik, azt meg sem lehet sérteni” – jelentette ki.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.