OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. augusztus 15., csütörtök 08:36

A Magyar Békekör Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 15., csütörtök (OS) - Szent István erénye ma bűntény Magyarországon

    Államalapításunk, és a magyar katolikus egyház egyik főünnepe, augusztus 20. közeledtével a Magyar Békekör tisztelettel adózik Szent István erkölcsi hagyatékának. Magyarországon ma bűnténynek számít ami Szent István erénye volt. Államalapító királyunk azt parancsolta fiának, Imre hercegnek "Hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak". Orbán Viktor kormánya a törvény erejével sújt le azokra, akik követik Szent István intelmeit, idegent fogadnak be, és segítenek a menedékjogi kérelmek benyújtásában. A kormány szócsövei idegenellenes hangulatkeltésükkel, a más vallásúakkal szembeni türelmetlenségükkel, rasszista megnyilatkozásaikkal alantas ösztönöket táplálnak. Intő példának tartjuk, ami El Pasóban történt: 22 mexikói rasszista indíttatású lemészárlását. A magyar nép történelmi tapasztalattal rendelkezik arról, hová vezet a gyűlöletszítás más népek ellen. Lélekrombolás és kútmérgezés helyett a kormánynak tanulnia kellene Szent Istvántól: "Légy irgalmas minden erőszakot szenvedőhöz, őrizd szívedben mindig az isteni intést: Irgalmasságot akarok, nem áldozatot". Tiltakozunk a tranzitzónák lágeresítése, gyermekek szögesdrót mögé koncentrálása ellen, elítéljük a szövetséget azokkal a szélsőséges politikai erőkkel, amelyek semmibe veszik az életet, és a legembertelenebb módszerektől sem riadnak vissza a menekültekkel szemben – áll a Békekör nyilatkozatában.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.