2024. április 26. péntek

2019. augusztus 15., csütörtök 11:57

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 15., csütörtök (OS) - Az állatvédelem helyzete a mai magyar közállapotok hű és tarthatatlan tükre -

Vélhetően a nyári politikai uborkaszezonnak tudható be, hogy a főhírek közé kerülnek az állatkínzásokról, az állatok tudatlanságból, gondatlanságból vagy tudatosan elkövetett pusztításáról szóló hírek. Pedig ezek a cselekmények mára mindennapossá váltak, csak éppen a politikai félretájékoztatás, sárdobálás árnyékában maradnak.

Minden ember felelős a cselekedeteiért, a közösség és a kormányzat viszont azért, hogy az etikátlan cselekedeteket kellőképpen elítélje. Megbocsáthatatlan az, ami csak az utóbbi hetekben történt: baltával vertek agyon kutyát, Szolnokon egy építkezésen csaknem száz fecskefészket vertek szét, de volt, aki kilométereken át kötéllel vontatta, kikötötte és kocsija után vonszolta kutyáját, lovát, mások halálra éheztetik állataikat. A példákat hosszan lehetne sorolni, ezért mind a megelőzés, mind a felelősségre vonás, a büntetés terén lépni kell. Az LMP erre már évekkel ezelőtt törvénymódosító csomagot adott be, amit a Fidesz-KDNP képviselők sorra elutasítottak.

Kiadó: LMP parlamenti frakciója