OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. augusztus 15., csütörtök 11:57

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 15., csütörtök (OS) - Az állatvédelem helyzete a mai magyar közállapotok hű és tarthatatlan tükre -

    Vélhetően a nyári politikai uborkaszezonnak tudható be, hogy a főhírek közé kerülnek az állatkínzásokról, az állatok tudatlanságból, gondatlanságból vagy tudatosan elkövetett pusztításáról szóló hírek. Pedig ezek a cselekmények mára mindennapossá váltak, csak éppen a politikai félretájékoztatás, sárdobálás árnyékában maradnak.

Minden ember felelős a cselekedeteiért, a közösség és a kormányzat viszont azért, hogy az etikátlan cselekedeteket kellőképpen elítélje. Megbocsáthatatlan az, ami csak az utóbbi hetekben történt: baltával vertek agyon kutyát, Szolnokon egy építkezésen csaknem száz fecskefészket vertek szét, de volt, aki kilométereken át kötéllel vontatta, kikötötte és kocsija után vonszolta kutyáját, lovát, mások halálra éheztetik állataikat. A példákat hosszan lehetne sorolni, ezért mind a megelőzés, mind a felelősségre vonás, a büntetés terén lépni kell. Az LMP erre már évekkel ezelőtt törvénymódosító csomagot adott be, amit a Fidesz-KDNP képviselők sorra elutasítottak.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.