OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. augusztus 29., csütörtök 14:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 29., csütörtök (OS) - DK: Most még szépen mondjuk: el a kezekkel a polgármesterek jogkörétől!

    Az mfor.hu írta meg, hogy ha a Fidesz elveszíti az önkormányzati választást, akkor a kormány több lépésben el fogja vonni a polgármesterek jogkörét. Az iskolák mintájára elvennék az önkormányzatoktól a bölcsődéket, óvodákat is, valamint átvennék az irányítást az önkormányzati cégek könyvelése és működése felett is.

A Demokratikus Koalíció jó előre, most még szép szóval figyelmezteti az Orbán-kormányt: el a kezekkel a polgármesterek és önkormányzatok jogkörétől! Megértjük, hogy Orbán Viktor fél a vereségtől, minden oka megvan rá, az ellenzék ezért hozta létre az összefogást. De Orbán nem üzenheti azt a magyaroknak, hogy ha a nép nem a Fideszre szavaz, akkor a népnek kuss a neve. A városokat és falvakat azok az emberek fogják vezetni, akiket a nép október 13-án demokratikusan megválaszt. Akkor is, ha ezek nem Orbán emberei lesznek, és akkor is, ha ez Orbán Viktornak nem tetszik. A választás után önkormányzati ügyekben nem a népnek, hanem Orbán Viktornak lesz kuss a neve, jobb, ha ezt minél hamarabb az eszébe vési.

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.