2024. április 20. szombat

2019. augusztus 29., csütörtök 14:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 29., csütörtök (OS) - DK: Most még szépen mondjuk: el a kezekkel a polgármesterek jogkörétől!

Az mfor.hu írta meg, hogy ha a Fidesz elveszíti az önkormányzati választást, akkor a kormány több lépésben el fogja vonni a polgármesterek jogkörét. Az iskolák mintájára elvennék az önkormányzatoktól a bölcsődéket, óvodákat is, valamint átvennék az irányítást az önkormányzati cégek könyvelése és működése felett is.

A Demokratikus Koalíció jó előre, most még szép szóval figyelmezteti az Orbán-kormányt: el a kezekkel a polgármesterek és önkormányzatok jogkörétől! Megértjük, hogy Orbán Viktor fél a vereségtől, minden oka megvan rá, az ellenzék ezért hozta létre az összefogást. De Orbán nem üzenheti azt a magyaroknak, hogy ha a nép nem a Fideszre szavaz, akkor a népnek kuss a neve. A városokat és falvakat azok az emberek fogják vezetni, akiket a nép október 13-án demokratikusan megválaszt. Akkor is, ha ezek nem Orbán emberei lesznek, és akkor is, ha ez Orbán Viktornak nem tetszik. A választás után önkormányzati ügyekben nem a népnek, hanem Orbán Viktornak lesz kuss a neve, jobb, ha ezt minél hamarabb az eszébe vési.

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő