OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2019. augusztus 31., szombat 14:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 31., szombat (OS) - Eredményesen szerepeltek a magyar tanulók az idei nemzetközi tudományos diákolimpiákon

    Franciaországban rekord részvétellel (309 diák, 80 ország) zajlott az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpia. A magyar csapat két-két ezüst- és bronzérmet szerzett, így a nemzetek – nem hivatalos – rangsorában a tizenharmadik helyen zárt.
A 60. Nemzetközi Matematikai Diákolimpia Kolozsvári helyszínén 112 ország 621 diákja vett részt. A legtöbb ország a megengedett maximális létszámú, 6 fős csapattal szerepelt. A magyar diákok egy arany, három ezüst és két bronzérmet szereztek.
A dél-koreai Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián hazánkat képviselő diákok tudását két bronzéremmel, két dicsérettel, és egy "legjobb megoldás" különdíjjal  értékelték.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma több mint 560 millió forinttal támogatta a magyar diákok részvételét – a felkészüléstől kezdve az utazási költségekig – a nemzetközi diákolimpiákon. A diákoknak és felkészítő tanáraiknak ezúton is gratulálunk.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.