OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. szeptember 20., péntek 12:24

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 20., péntek (OS) - Magyarország államfőjének hitelessége mindannyiunk számára fontos lenne. Ma reggel a klímaválság témakörében csaknem húsz perces beszélgetést hallhattunk a rádióban hazánk államfőjével. Az ügykörben igen tájékozott Áder János sokoldalúan elemezte a hazai és nemzetközi viszonyokat is, azonban egy éppen hazánkban is kiemelten fontos megújuló energiatermelési lehetőséget, a szélenergia felhasználását valamiért teljes mértékben elhanyagolta, ami az egész beszélgetés hitelességét megingathatja.

    Annál is inkább, mivel a szélenergia kihasználása tekintetében a világ legabszurdabb (a módszert közvetetten érdemben megtiltó!) jogi szabályzása éppen a magyar.

Erről a botrányos, és a médiában alapvetően elhallgatott tényről a jogi végzettségű és a téma iránt is igen érdeklődő államfőnk bizonyosan tud, tehát felvethető, hogy a nemzet egységét kifejező és az államszervezet demokratikus működése felett őrködő köztársasági elnök miért nem hozza szóba ezt a nemzet egészének érdekeit nyomatékosan érintő kérdést.

Fontos lenne végre tisztába tenni a piszkos érdekekkel elszennyezett ügyeket, és a nagy nyilvánosság elé tárni, hogy kik és miért nem (mégpedig valamiért nagyon-nagyon nem!) akarják, hogy Magyarországon működőképes szélerőművek létesüljenek.

Magyarország államfője pedig akkor képviselheti hazánkat hitelesen a nemzetközi klímaügyi fórumokon, ha nem csak hozzáértését bizonyítja, hanem fellépéseivel a nemzet egységes érdekeiben való pártatlanságát is!

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.