OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2019. szeptember 21., szombat 15:34

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 21., szombat (OS) - A kormányhivatalok brutális létszámhiányát csak európai bérekkel lehetne orvosolni

    A kormányhivatalok brutális létszámhiányát csak európai bérekkel lehetne orvosolni

A Jobbik Magyarországért Mozgalom már a köztisztviselők napján is bérrendezést és 21. századi európai munkafeltételeket követelt a magyar köztisztviselőknek. A helyzet azóta jottányit sem javult. Továbbra is arról hallani, hogy vidéki kormányhivatali dolgozókat rendelnek fel munkavégzésre Budapestre egyik napról a másikra, akkora a munkaerőhiány a fővárosi kormányhivatalokban. Emiatt a vidéki köztisztviselők körében nagy a felháborodás.

Az egyre súlyosbodó létszámhiányt a kormányhivatalok tagadják, a kormánypárti propagandasajtó nem számol be a problémákról. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) szerint országos szinten több mint 4000 dolgozó hiányzik a járási és megyei kormányhivatalokból.

Március 1-jétől a minisztériumok és háttérintézményeik dolgozói mellett a kormányhivatalok köztisztviselőit is a megemelt munkaidővel és munkaterhekkel, de az alapszabadságok csökkenésével járó kormányzati szolgálati jogviszonyba sorolták át. Az MKKSZ szerint 2500-an idén márciusban mondtak fel, mert nem vállalták az új törvénnyel járó feltételeket, és további több százan, akik azóta, az extrém leterheltség miatt hagyták el a munkahelyüket.

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.