2024. április 26. péntek

2019. szeptember 21., szombat 17:15

Az Ipartestületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 21., szombat (OS) - Sikeresek voltak a JOGpontok projektek

Szeptember 30-án zárulnak az európai uniós támogatásból megvalósuló, ingyenes jogi segítségnyújtást biztosító regionális JOGpontok projektek.  Ezzel kapcsolatban a jogi segítséget nyújtó szolgálatot elindító szervezetek az "Észak-Alföldi Jogpontok" projekt eredményeit értékelték Jászárokszálláson.

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke szervezetének egyik kiemelkedő sikerének nevezte a projektek, amely három éves működése alatt az Észak-Alföldi régióban 28,688 munkavállalónak és vállalkozónak segített. A település polgármestere, Csőke István alpolgármester is nagyon hasznosnak nevezte a projektet, és örömét fejezte ki a várható folytatással kapcsolatban.
Rettich Tamás projektmenedzser részletes bemutatójából kiderült, a projektben vállalt számokat sikerült túlszárnyalni, és ezáltal a munkavállakóknak, egyéni, mikró – és kisvállalkozásnak még nagyobb hasznára válni. Dr. Wirth Ágnes, ügyvédnő, a Jászárokszállási Jogpont iroda tapasztalataival kapcsolatban aláhúzta, hogy legtöbben munkajoggal kapcsolatban fordultak hozzájuk, és a szolgáltatás sokat tett annak érdekében, hogy a munkabéke megmaradjon és hozzájárult a munkaadók és munkavállalók közötti konfliktusok kezeléséhez, a bíróság előtti fázisban.

Az Észak-Alföldi régióban az Ipartestületek Országos Szövetsége koordinálta az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatást, partnerségben a Munkástanácsok Országos Szövetségével.

Kiadó: Ipartestületek Országos Szövetsége