OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. szeptember 30., hétfő 09:56

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 30., hétfő (OS) - Sajtóközlemény - Mobiljegy: kedvező tapasztalatok és további bővülés

        A fővárosi közlekedési mobiljegy-rendszer projekt megvalósításáról szóló megállapodást 2019. április 10-én írta alá Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester. A mobiljegy bevezetését a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer részeként a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósítja meg.
     Mobiljegyet első lépésként a 100E reptéri járatra lehetett váltani 2019 júniusától pilot projektként.
     Az első fázis kedvező tapasztalatai alapján szeptember 2-tól megkezdődött a rendszer hálózati kiterjesztésének pilot projektje, új termékekkel – a Budapest 24 órás jegy, a Budapest 72 órás jegy és a Budapest-hetijegy megvásárlásának lehetőségével – bővült az alkalmazás és maga a projekt. Az alkalmazás használatáról bővebb információ a https://bkk.hu/mobiljegy/ oldalon található.
     Most újabb termékekkel bővül a mobiljegyrendszer, a repülőtéri vonaljegy és a napijegy típusú termékek mellett szeptember 30-ától már a teljes és kedvezményes árú havi és félhavi bérletek is megválthatók mobiltelefon segítségével, a teljes közösségi közlekedési hálózaton.
     Budapest, 2019. szeptember 30.

Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.