OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 10. péntek
Ismertető


2019. október 7., hétfő 13:24

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. október 7., hétfő (OS) - Diákönkormányzatokat támogató, hosszútávú képzési rendszert dolgozott ki a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT), melynek első mérföldköve az a négy milliós képzési csomag, melyet csoportos szakmai képzésekre és egyéni tanácsadásra hívhatnak le a szervezetek. A Helyi Ifjúsági Összefogás Támogatása (HIÖT) program a diák – és ifjúsági önkormányzatiság erősítését és a fiatalok társadalmi szerepvállalásának növelését célozza meg. A programsorozat első rendezvényén, az Országos Ifjúsági Fórumon harmincöt város, hetven diákképviselője vett részt Budapesten a hétvégén.

    A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) által létrehozott Országos Ifjúsági Fórum egyrészt igény- és probléma felmérésről, másrészt szervezetfejlesztési, kommunikációs és diákjogi képzésről szólt október 5-én, szombaton.

"A fiatalok helyi közösségeinek megerősítése kulcsfeladatunk, ezért hoztuk létre a Helyi Ifjúsági Összefogás Támogatása (HIÖT) elnevezésű programunkat" - emelte ki Hegedüs Zoltán, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke a megnyitón.

A HIÖT keretében áprilisig harminc helyszínen zajlanak majd csoportos képzések a bevonás, a kortársmentorálás, a projektmenedzsment, a mentális egészség vagy az önismeret témaköreiben. Mindezek mellett egy 600 000 Forint keretösszegű egyéni tanácsadást célzó pályázat is indul, amelyre a diák – és ifjúsági önkormányzatok pályázhatnak egy-egy helyi problémára vagy hiányra megoldást nyújtó projektek ötletével október 28-ig.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.