OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2019. október 10., csütörtök 11:38

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - Vágjuk le a Fidesz-polip csápjait!

    Az elmúlt napokban újabb és újabb ügyek kerültek elő arról, hogyan is működnek a fideszes politikusok részvételével, irányításával működő bűnszervezetek Magyarországon.

A tényfeltáró újságíróknak köszönhetően megtudtuk, hogy Győr városát Borkai Zsolt fideszes politikus irányítása alatt egy maffiaszerűen működő polip kerítette hatalmába, amely az adófizetői pénzek megcsapolásából, ingatlan-spekulációkból és korrupciógyanús ügyletekből gazdagodik.

A kormánytól független sajtónak köszönhetően megtudtuk azt is, hogy a Simonka György fideszes országgyűlési képviselő által működtetett bűnszervezetben 1,4 milliárd forintos költségvetési csalás gyanúja miatt emelt vádat az ügyészség, és más fideszes politikusok neve is előkerült az ügyben: Kerényi János regionális pártigazgató unokaöccsét és a szintén fideszes országgyűlési képviselő Varga Gábor hozzátartozóit is a vádlottak padjára ültetik.

A jelenlegi fideszes pécsi városvezetés 2015-ös buszbeszerzése kapcsán már pénzmosás miatt is nyomoz az ügyészség. Az eddigi különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt folytatott nyomozáshoz mostanra hozzácsapták a pénzmosást is.

Az MSZP korábban is elmondta: a Borkai-ügy, a Simonka-ügy, a pécsi ügy nem egyedi ügyek, a résztvevők nem magányos elkövetők, a foglyul ejtett városok nem elszigetelt települések. Ezek az ügyek mutatják meg a Fidesz politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.