2024. május 2. csütörtök

2019. október 10., csütörtök 11:38

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - Vágjuk le a Fidesz-polip csápjait!

Az elmúlt napokban újabb és újabb ügyek kerültek elő arról, hogyan is működnek a fideszes politikusok részvételével, irányításával működő bűnszervezetek Magyarországon.

A tényfeltáró újságíróknak köszönhetően megtudtuk, hogy Győr városát Borkai Zsolt fideszes politikus irányítása alatt egy maffiaszerűen működő polip kerítette hatalmába, amely az adófizetői pénzek megcsapolásából, ingatlan-spekulációkból és korrupciógyanús ügyletekből gazdagodik.

A kormánytól független sajtónak köszönhetően megtudtuk azt is, hogy a Simonka György fideszes országgyűlési képviselő által működtetett bűnszervezetben 1,4 milliárd forintos költségvetési csalás gyanúja miatt emelt vádat az ügyészség, és más fideszes politikusok neve is előkerült az ügyben: Kerényi János regionális pártigazgató unokaöccsét és a szintén fideszes országgyűlési képviselő Varga Gábor hozzátartozóit is a vádlottak padjára ültetik.

A jelenlegi fideszes pécsi városvezetés 2015-ös buszbeszerzése kapcsán már pénzmosás miatt is nyomoz az ügyészség. Az eddigi különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt folytatott nyomozáshoz mostanra hozzácsapták a pénzmosást is.

Az MSZP korábban is elmondta: a Borkai-ügy, a Simonka-ügy, a pécsi ügy nem egyedi ügyek, a résztvevők nem magányos elkövetők, a foglyul ejtett városok nem elszigetelt települések. Ezek az ügyek mutatják meg a Fidesz politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól.
     Kiadó: MSZP Országos Központ