OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2019. október 10., csütörtök 14:54

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - A fővárosi önkormányzati választások legfőbb kérdése: Elég-e szennyes csöbörből kényszeresen takargatott tartalmú vödörbe jutni, vagy végre hozzá kellene fognunk a tisztességes közélet megteremtéséhez? Rövidtávon persze a mocsokban fuldoklás után az ismeretlen folyadékba ereszkedés is lehet biztató, de miért kellene lemondanunk a tiszta vízben lubickolás lehetséges öröméről? Meddig akarunk tehetetlenül sodródni, mikor kezdünk hozzá saját dolgaink saját kézbe vételéhez?

    23 egymással összefogó civil szervezet (köztük az ABOSZ is) másokkal együtt hosszú évek óta egyre inkább észlelte, hogy a fővárosban is éghajlati, környezetvédelmi és egészségügyi vészhelyzet van. Egyre több a környezetterheléssel összefüggésbe hozható megbetegedés, például az asztmás gyermekek száma 2009 és 2017 között 33 százalékkal nőtt. Gyakoribbak az időjárási szélsőségek, köztük a tartós hőség. A nagy kánikulák alatt eddig 15-30 százalékkal nőtt az elhalálozások száma. Ha ez a tendencia folytatódik, szörnyű jövő vár ránk.

Kezdeményezzük, hogy a 2019. évi önkormányzati választásokon válasszunk Budapesten olyan főpolgármestert, kerületi polgármestereket és kerületi képviselőket, akiknek választási ígéreteit ténylegesen számon lehet kérni, hogy ezáltal elérjük, legyen városunk minden itt lakó és ide látogató számára élhető és egészséges.

A civil szervezetek együtt fordultak a választásokon induló jelöltekhez az élhető Budapest érdekében 25 pontban megfogalmazva követeléseiket. Lásd: https://szbd.hu/

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.