OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. október 14., hétfő 08:47

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 14., hétfő (OS) - Már fogadja az ÁSZ a sajtótermékek tájékoztatóit a politikai hirdetésekről

    Az Állami Számvevőszék 2019. október 28-ig fogadja a sajtótermékek tájékoztatóit a helyi és nemzetiségi önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban közzétett politikai hirdetések adatairól. A választási eljárásról szóló törvény szerint azoknak a sajtótermékeknek, amelyek a választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést tettek közzé, a választást követően 15 napon belül kell tájékoztatniuk az Állami Számvevőszéket a közzétett politikai hirdetésekről.

A helyi önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakra vonatkozóan összesen 286 sajtótermék küldte meg hirdetési árjegyzékét az ÁSZ részére. A határidőben beérkezett árjegyzékeket az ÁSZ a törvényi előírásoknak megfelelően a honlapján, a "Választások" menüpont alatt tette közzé, a határidő lejárta után megküldött dokumentumokat nem vette figyelembe.

A választási eljárásról szóló törvény azt is előírja, hogy a sajtóterméknek minősülő, hatósági nyilvántartásban szereplő orgánumoknak a helyi önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati választások után, a szavazás napját követő 15 napon belül tudatniuk kell, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell, hogy az adott sajtótermék az egyes jelöltek és jelölő szervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban és milyen terjedelemben tette közzé.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.