OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. október 14., hétfő 12:37

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. október 14., hétfő (OS) -

    A honlapon folyamatosan közzétett jó gyakorlatok egyaránt vonatkoznak a tanórai szemléltetésre, a testnevelés, matematika, természettudományos és idegennyelvi tananyagok átadását segítő speciális eszközökre és módszerekre, valamint a látássérült tanulók iskolai közösségi életbe történő inklúziójára. Az eseményhez a vak és gyengénlátó diákok oktatását segítő különleges eszközöket bemutató kiállítás is kapcsolódott, melynek célja tippeket adni diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak és döntéshozóknak egy befogadóbb oktatási környezet megteremtéséhez. A kiállított eszközöket Rozsmann Éva, a Vakok Általános Iskolája Egységes Módszertani Intézményének gyógypedagógusa mutatta be.
Angyal Gábor, az MVGYOSZ szakmai vezetője két pályázat eredményét hirdette ki. "A jövő kilátásai" projekt piktogramjának elkészítésére az ép látású diákok számára meghirdetett pályázat nyertese Koppányi Noémi. A projekt keretében látássérült középiskolás diákokat is támogat az MVGYOSZ hordozható számítógépek adományozásával tanulmányaik sikeres folytatása érdekében. A 3,5 millió forint értékű támogatást 15 látássérült diák nyerte el, akik a rendezvényt követően vehették át a laptopokat.
Az MVGYOSZ hagyományaihoz híven azon személyek kitüntetése sem maradt el, akik az elmúlt években a látássérült emberek társadalmi integrációját kiemelkedő munkájukkal támogatták. A 2019-es év kitüntetettei: Fügedi Péter látássérült sportoló és közösségszervező, Tomor Tibor informatikus, valamint Roska Botond neurobiológus.

     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.