OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2019. október 28., hétfő 09:19

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 28., hétfő (OS) - Már a személyi azonosítót és a lakcímet is tartalmazza az újonnan kiállított eSzemélyi tároló eleme

        Már az igénylő személyi azonosítója és a lakcíme is rögzítésre kerül az újonnan kiállított állandó személyazonosító igazolványok (eSzemélyi) tároló elemén, ezáltal ezek az adatok is kiolvashatóak az eSzemélyi chipjéből, viszont az okmány felületén nem jelennek meg. Ezáltal az ügyintézés gyorsabbá, gördülékenyebbé válhat.
     Az eSzemélyi tároló eleme már tartalmazza a polgár személyi azonosítóját és a lakcímadatát is (beleértve az állandó magyarországi lakóhelyet, a tartózkodási helyet, illetve a külföldi címet) a 2019. október 28-ától igényelt állandó személyazonosító igazolványok esetében. A korábban igényelt okmányoknál a lakcímadat az állampolgár kérelmére utólag is felírható.
     A személyi azonosító és a lakcím kizárólag az eSzemélyi tároló eleméből olvashatóak ki megfelelő eszközzel, ezek az adatok – hasonlóan a társadalombiztosítási azonosító jelhez (TAJ) és az adóazonosító jelhez - az okmány felületén nem láthatóak.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.