OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. november 13., szerda 16:22

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. november 13., szerda (OS) - Újabb gazdagokat támogató kötvényterv, a magyar átlagembernek meg marad a halálig tartó meló

    Újabb szépen hangzó ígéret a pénzügyminisztertől, de ha mögé nézünk, láthatjuk, hogy az új nyugdíjkötvény ígérete is csak a gazdagoknak kedvez. Ezzel szemben az alacsony keresettel rendelkező magyar dolgozó továbbra is megalázóan alacsony nyugdíjra számíthat. Egyértelmű, hogy 100-150 ezer forintos fizetésből szinte lehetetlen megélni, mint ahogy ebből az összegből képtelenség akár csak havi pár ezer forintot is félretenni és nyugdíjkötvényt vásárolni. A nyugdíjkötvény ötlete a Jobbik szerint támogatható, de ezerszer fontosabb, hogy jelenleg az alacsony keresettel, alacsony nyugdíjakkal rendelkező honfitársainkat azonnal segítse meg a kormány.

Válaszokat várunk arra, hogy: Az idén a kormány által pofátlanul megszüntetett nyugdíj előtakarékosságot támogató cafetériát mikortól kívánja visszaállítani? Mi a garancia arra, hogy a magánnyugdíjpénztár vagyon lenyúlása nem ismétlődik meg? Miért csak a GDP 7,9%-át költi a kormány nyugdíjkiadásokra, miközben az európai átlag 12, 5%?

A pénzügyminiszter úgy látszik továbbra sem érti, mi a legnagyobb rákfenéje a magyar nyugdíjrendszernek. A Jobbik továbbra is a differenciált nyugdíjemelést, a nyugdíjak vásárlóerejének romlásának megállítását, valamint a magyar indexálás bevezetését szorgalmazza.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.