OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. november 22., péntek 19:07

Emmi-ITM: politikai célokat szolgál, nem a pedagógusokat szolgálja a tüntetés
    Budapest, 2019. november 22., péntek (MTI) - Politikai célokat szolgál, nem a pedagógusokat szolgálja a tüntetés - reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közös, pénteken az MTI-hez is eljuttatott közleményében a pedagógus-szakszervezetek bejelentésére.

        Azt írták: a pedagógus- és más szakszervezetek által bejelentett tüntetés ismét az ellenzék és "a Soros-hálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja". Megjegyezték, ugyanazok a szakszervezetek készülnek a jövő héten tüntetésre, amelyek eddig is minden ellenzéki és "Soros-hálózat" által szervezett akció mögé beálltak. Most is ezt teszik, a "Soros-hálózat" háromnapos tüntetéséhez csatlakoznak - tették hozzá.
     Az Emmi és az ITM kiemelte azt is, hogy az oktatásba, az iskolák fejlesztésére, a pedagógusok bérére, a diákok és szüleik támogatására napjainkban minden eddiginél több pénz megy. A pedagógusok voltak az elsők, akiknél átfogó béremelési program indult, átlagosan 50 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, és jövő januártól a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére átlagosan további 30 százalékkal emelkedik. Ez a pedagógusoknak egyértelműen jó - emelték ki, hozzáfűzve: megértik, hogy a szakszervezeteknek nem jó, "a szakszervezeteknek azzal van bajuk, hogy az érintettek a munka törvénykönyve hatálya alá, rugalmasabb foglalkoztatási körülmények közé kerülnek majd, és ez a szakszervezeteknek nem jó".
     Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke pénteken jelentette be, hogy szervezetük több, az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szervezet támogatásával "a gyermekek jövője érdekében" demonstrációt tart november 30-án Budapesten. A demonstrációról azután döntöttek, hogy a szakszervezetnek és a kormánynak a pedagógusok béremeléséről és a munkaterhek csökkentéséről folytatott tárgyalásai a szakszervezet által adott november 22-i határidőig, vagyis a magyar közoktatás napjáig nem vezettek eredményre - közölte.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.