OS Országos Sajtószolgálat
2020. január 29. szerda
Ismertető


2019. november 28., csütörtök 13:21

A Magyar Munkáspárt közleménye
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke november 28-án az alábbi nyilatkozatot tette a sajtónak:

        A Magyar Munkáspárt a leghatározottabban elítéli az Egyesült Államok beavatkozását a Kínai Népköztársaság belügyeibe a Hongkongban zajló események kapcsán. Hongkong a Kínai Népköztársaság része. Csak a Kínai Népköztársaságnak van joga és lehetősége a hongkongi hatóságokkal együttműködve helyreállítani a rendet és nyugalmat.
     Az Egyesült Államok a hongkongi eseményekkel párhuzamosan támadást indított a Kínai Kommunista Párt ellen. Abban bíznak, hogy szembe állíthatják egymással a kínai népet és a Kínai Kommunista Pártot és megzavarhatják a kínai sajátosságú szocializmus építését.
     A Magyar Munkáspárt szolidaritásáról biztosítja a Kínai Kommunista Pártot, a Kínai Népköztársaság egész népét.
     A Magyar Munkáspárt hangsúlyozza: mindennemű külföldi beavatkozás sérti a nemzetközi jogot és növeli a nemzetközi feszültséget.  A Magyar Munkáspárt követeli a külföldi beavatkozás leállítását.
     A Magyar Munkáspárt reményét fejezi ki, hogy Magyarország kormánya semmilyen formában sem csatlakozik a Kínai Népköztársaság ellen irányuló támadásokhoz és folytatja a keleti nyitást, a magyar-kínai kapcsolatok fejlesztését. Ez felel meg a magyar nép, a magyar nemzet érdekeinek.

     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.