OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. december 4., szerda 12:20

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. december 4., szerda (OS) - DK: Magyarországra több millió eurós büntetést szabtak ki - Az Európai Unió ellenőrzést tartott az uniós támogatások felhasználása miatt

    Az OLAF vizsgálatai és az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóság 2015. és 2017. évi ellenőrzései rendszerszintű hiányosságokat találtak a magyar vidékfejlesztési program közbeszerzési eljárásaiban. A Bizottság úgy határozott, hogy 6,5 millió euró összegű büntetést alkalmaz Magyarországgal szemben. A magyar hatóságoknak továbbá felül kell vizsgáltatni az ide kapcsolódó közbeszerzéseket.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Orbán-rezsim nyilvánvaló, nem is titkolt lopásai miatt az ország ilyen súlyos és válságos helyzetbe került. Nem csupán a több millió eurós büntetésről, hanem az ország jóhírnevéről is szó van. Mi, európai magyarok nem akarjuk, hogy a közpénzeket, uniós támogatásokat lenyúló miniszterelnökről és haverjairól legyünk híresek. Ezért szeretnénk kiharcolni, hogy az uniós támogatásokat ne Orbán Viktor és érdekköre osszák szét, hanem a települések közvetlen kapják meg ezeket. Így valóban Magyarország fog gyarapodni, nem pedig az oligarchák bankszámlái.

Ara-Kovács Attila
EP-képviselő, az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.