OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2019. december 10., kedd 10:40

A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. december 10., kedd (OS) - Felvirágoztuk az országot egészséggel - 15 helyszínen, közel 8.000 szűréssel zárult az idei rákellenes egészségkampány,amelyet a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére szervez  A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 2017 óta sikerrel.

    A szájüregi- és bőrrák szűrések mellett idén több helyszínen általános állapotfelmérő vizsgálatokkal is kiegészült a programpaletta köszönhetően több önkormányzatnak, amelyek a Széchenyi 2020 pályázatok megvalósítása keretében komplex egészségnapokra hívták meg a Könnyek helyett... szűrések! programot.
A rákellenes életmód-tanácsadással egybekötött egészségnapokon a daganatos betegségek megelőzéséhez, időben történő felismeréséhez, a testi-lelki kiegyensúlyozottság megteremtéséhez adunk hiteles információkat az egészségtudatos lakosság számára. Az eseménysorozatot kiemelten értékelték, védnökséget vállaltak és jó példát mutatva elsők között léptek a szűrőbuszba (al)polgármesterek, támogatták a megrendezést helyi szakmai partnerek és a média. A modern szűrőbuszt a Nemzeti Népegészségügyi Központ biztosította a projekt színvonalas megrendezéséhez. Az idei programsorozatban részt vett a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kara, a Dental Press, a Béres Alapítvány és számos civil szervezet.
2020-ban "35 éves jubileumi eseménysorozat - 35 megmozdulás a rák ellen" címmel nagyszabású programokkal hangosítjuk fel a főüzenetet: A rák megelőzhető, a daganatos betegség gyógyítható!

rakellen.hu eletigenlok.hu
    
     Kiadó: A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.