OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. január 8., szerda 10:18

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 8., szerda (OS) - Tovább egyszerűsödik több, az állampolgárokat és a vállalkozásokat érintő ügyintézés

    A nyugdíj előtt állóktól a jövőben csak a várható nyugdíjazást megelőző három, és nem öt-nyolc évben kérhetnek adatokat az illetékes hatóságok. A közgyógyellátottaknak fele olyan gyakran kell igazolniuk jogosultságukat, a megváltozott munkaképességűek vagy a súlyosan beteg gyermekeket nevelők esetében pedig megszűnik az ötévenkénti kötelező felülvizsgálat, ha a betegségben nem várható javulás. Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően lehetővé válik, hogy az embereknek kevesebbet kelljen hivatali ügyintézéssel foglalkozniuk.

Az ügyintézések gyorsítását segíti a Kormányablak-mobilalkalmazás, amely valós idejű információt nyújt az kormányablakokban jelentkező ügytípus szerinti várakozási időről. Az alkalmazást 2020-ban továbbfejlesztjük, célunk többek között az is, hogy a későbbiekben telefonon keresztüli sorszámhúzásra és ügyintézésre is lehetőséget biztosítson.

     Kiadó: Miniszterelnökség

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.