OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 5. szombat
Ismertető


2020. január 9., csütörtök 09:17

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. január 9., csütörtök (OS) - Petíció a családon belüli erőszak megfékezéséért -

    Magyarországon milliós nagyságrendű azok száma, akiket lelki erőszak ért a családjában, százezreket ért fizikai erőszak, míg csaknem 300 ezerre tehető azok száma, akik nemi erőszak áldozatai voltak. Gyakran nem indul eljárás az elkövetők ellen. Mindannyiunkat megdöbbent és mélységesen elszomorít az az erőszakhullám, amely védtelen gyermekekkel és nőkkel szemben történik. Az országgyűlés képviselői közösen léptek fel számtalan alkalommal a családon belüli erőszak elleni hatékonyabb fellépés, így az Isztambuli Egyezmény ratifikációja érdekében is.

A kormány azonban imázsfilmeket készít, ahelyett, hogy valódi megoldásokat és intézkedéseket hajtana végre. Pedig a családon belüli erőszak elleni fellépés közös ügyünk. Ezért országgyűlési képviselőként petíciót indítok, amely az alábbi linken érhető el: https://lehetmas.hu/csaladon-beluli-eroszak/

Hohn Krisztina
országgyűlési képviselő (LMP)

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.