OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 23. szerda
Ismertető


2020. január 12., vasárnap 18:13

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. január 12., vasárnap (OS) - Párbeszéd: Orbán Viktor azonnal kérjen bocsánatot rasszista mondatai miatt! - A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja és mélységesen elítéli, hogy Orbán Viktor – minden, demokratikusan gondolkodó politikushoz méltatlan módon – félreérthetetlenül cigányozni kezdett, és hogy kijelentéséhez a Fidesz-kommunikáció is csatlakozott a hétvégén.

        A miniszterelnöknek és pártjának minimum két okból kell visszavonnia a gyöngyöspatai gyerekekre vonatkozó kijelentését, egyúttal elnézést kérnie: részint a nyíltan rasszista és uszító hang miatt, részint azért, mert kétségbe vonta a független magyar bíróság – ezzel összefüggő – ítéletét.
     Ha Orbán Viktor magát minden magyar ember miniszterelnökének és európai politikusnak tartja, akkor érthetetlen, hogy megkérdőjelezi a gyöngyöspatai gyerekek minőségi oktatáshoz való jogát.
     Egy miniszterelnöktől elfogadhatatlan, hogy különbséget tesz magyar és magyar ember között, emellett azt vallja, hogy vannak olyan társadalmi csoportok, amelyeket nem illetnek meg az alapvető jogok. Ráadásul egészen hajmeresztő módon arra is utal, hogy a gyöngyöspatai gyerekeknek meg kellene dolgozniuk azért, hogy tanulhassanak.
     A Párbeszéd követeli, hogy Orbán azonnal kérjen bocsánatot! A "munka nélkül kapott pénz" ügyében pedig azt javasoljuk a kormányfőnek, hogy mindenekelőtt a saját családjában és holdudvarában tegyen rendet, akik érdemtelenül, munka nélkül gazdagodtak meg ebben az országban.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.