OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. január 21., kedd 09:20

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. január 21., kedd (OS) - Szalayné Sándor Erzsébet nemzetiségi ombudsmanhelyettes közleménye a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából

    Az emléknap kapcsán a nemzetiségi ombudsmanhelyettes kötelességének tekinti felhívni a figyelmet arra, hogy az emlékezés mellett a történelmi események pontos és hiteles feltárása és ismerete elengedhetetlen feltétele a társadalom egésze számára különleges értéket képviselő nemzetiségi identitás szabad és teljes körű vállalásának. A minőségi fejlődésre képes és hajlandó demokratikus utókor értékítélete előtt soha nem állják meg a helyüket a pillanatnyi érdekek alapján hozott és az alapvető emberi jogokat nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyó döntések, amelyek össztársadalmi problémákért pusztán egyes embercsoportokat tesznek felelőssé – észszerű, konstruktív és az érintettek egyetértésén alapuló fellépés helyett.

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.