OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. január 22., szerda 11:30

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. január 22., szerda (OS) - A kultúra a fenntarthatóság negyedik pillére -

    A magyar kultúra napján az LMP arra hívja fel a figyelmet, hogy az állam feladata eljuttatni azt minden magyar emberhez. Az LMP szerint bűn arra használni a kultúrát, hogy újabb háborús frontot nyisson a kormány hatalomtechnikai okokból az amúgy is megosztott társadalmunkban.

Az LMP meggyőződése, hogy a globális környezeti válság egy civilizáció válsága. Ahhoz, hogy megküzdjünk vele, életszemléletünkön kell változtatni, felülvizsgálva a jóról, az igazról és a szépről alkotott fogalmainkat. Ez kulturális kérdés: ez a kultúra dolga, a politikáé pedig, hogy támogassa ebben. Mi, az LMP-ben a kultúrpolitika feladatának kulturális örökségünk megőrzését, a kultúra sokféleségének és a kulturális párbeszéd intézményrendszerének fenntartását, a szellemi teljesítmények ösztönzését, a lelkiismereti, szólás- és gondolatszabadság biztosítását tekintjük.

A kultúrát a közösségek szolgálatába kell állítani, forrásait pedig igazságosan kell elosztani, jelenleg ugyanis több mint hárommillió ember életét semmilyen formában sem gazdagítják az arra fordított összegek. Az államnak arra kell törekednie, hogy minden egyes magyar ember hozzáférjen közös kulturális javainkhoz. Ebbe a narratívába biztosan nem fér bele a színházak ellehetetlenítése, a kultúrharc, illetve a kulturális ágazatban dolgozók megalázóan alacsony bérezése.

Schmuck Erzsébet és Kendernay János,
az LMP társelnökei

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.