OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2020. január 22., szerda 12:39

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 22., szerda (OS) - Kultúra helyett agymosás zajlik a NER-ben

    1.    Haladéktalanul újra kell gondolni a Nemzeti Alaptantervet, visszahelyezni bele a médiaismeretet, mozgóképkultúrát, figyelni arra, hogy az újabb generációk úgy ismerjék meg a történelmet és az irodalmat, hogy az nem legyen egyoldalú, ne öntsék le ideológiai mázzal. Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon információt befogadni, feldolgozni, és kiválasztani sok közül, ami neki tetsző. A jelenlegi magyar iskolarendszerben ez nem biztosított
2.    Demokratizálni kell a kultúrát, a kulturális életet. A kultúra, ha úgy tetszik, egy alulról jövő kezdeményezés, amit a kormányzat, felülről érkező intézkedésekkel, támogatásokkal, ösztönzőkkel, pályázatokkal segíthet. Amennyiben a fentről lefelé építkező folyamatot arra használják, hogy a társadalomra egyetlen politikai oldal által meghatározott kultúrpolitikát erőltessenek, a művészeti élet megfullad.
3.    Forrásokat kell átcsoportosítani a helyi közösségeknek. A kormányzati propagandára elszórt milliárdokat a kultúrára, azon belül pedig az egyes települések kulturális életére lehetne fordítani. Ebben benne foglaltatik a kultúrházak felújítása, időszakos kiállítások rendezése, vándorszíntársulatok fogadása, szabadtéri színpadok létesítése, a könyvtárhálózatok modernizálása, kisebb települési fesztiválok megrendezése.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.