OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. január 23., csütörtök 11:35

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 23., csütörtök (OS) - Orbán Viktor és Matolcsy György elvesztették az irányítást a gyenge forint felett

        Ma újabb történelmi mélypontra süllyedt a magyar forint. 2020-ban eddig csak 3 olyan pénznem van az egész világon, ami még a forintnál is rosszabbul teljesít - a chilei peso, a brazil reál és a dél-afrikai rand - a világ összes többi, több száz valutája mind jobban teljesített a magyar fizetőeszköznél. Amíg Matolcsy György valóságtól elszakadva, magában motyogó bolondként okoskodott az eurózóna megreformálásáról, addig a rá bízott forintot lehagyta az algériai dinár, az angolai kwanza és az arubai florin is - hogy csak az ABC legelejéről szemezgessünk.
     A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor és Matolcsy György elveszítették az irányítást a gyenge forint felett. A magyar gazdaság és a magyar pénz sorsa ma irányíthatatlanul hánykolódik a világgazdaság kiszámíthatatlan hullámain, a felelősök pedig tehetetlenül szemlélik a katasztrófát. A DK szerint az egyetlen megoldás az euró mihamarabbi bevezetése lenne, hogy a fizetésünk, nyugdíjunk értéke végre ne olyan kóklereken múljon, mint például Matolcsy György.

Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke, a DK Európai Parlamenti delegációjának vezetője


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.