OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. január 24., péntek 19:18

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2019. december 20., péntek (OS) - Megtartotta idei első ülését az Egyetemi Klinikák Tanácsa

        Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2020 kiemelt feladataként fogalmazta meg a klinikai gyakorlatot előtérbe helyező képzés megújítását, a tudományos teljesítmény fokozását és a klinikai gazdálkodás egyensúlyi helyzetének biztosítását az Egyetemi Klinikák Tanácsa ülésén  2020. január 23-án, Budapesten.
     A Tanács tavaly jött létre a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem rektorai, kancellárjai és Klinikai Központ elnökei részvételével. A fekvőbeteg szakellátás negyedéért felelős orvosegyetemek a mindennapos közellátási feladatok mellett jelentős részt vállalnak a legkomplexebb csúcsellátásból is. Az orvosi és egészségtudományi felsőoktatási intézmények a magyar egészségügy szakmai utánpótlásán túl a nemzetközi szinten kiemelkedő hazai szakirányú kutatásnak is a legfontosabb szereplői.
     A Tanács tagjai egyetértettek abban, hogy a klinikai gyakorlati elemek súlyának emelése a képzésben segíti a végzett orvosok mielőbbi részvételét az egészségügyi ellátásban, és támogatja a szakorvosképzés korszerűsítését is. A képzési reform szemléletében meghatározó, hogy nem a betegség, hanem a beteg gyógyítása áll a középpontban, és az oktatás számos, az egészség megőrzését, fejlesztését támogató elemmel egészül ki.
     Az idei első ülés résztvevői az orvos- és egészségtudományi egyetemek gazdálkodási helyzetének bemutatása után áttekintették a stratégiai fejlesztések állását is.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.