OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. január 25., szombat 09:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 25., szombat (OS) - A hatóság lassan két éve fedezi a választási csalást, de a Demokratikus Koalíció nem hagyja feledésbe merülni az aljasságot!

        Mára már mindenki számára közismert tény, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon csalások sorozata történt. Trükköztek kamupártokkal, aláírásokkal, sőt, még halottak adataival is visszaéltek, többek között Budapest VI-VII. kerületében is. Azonban hiába tett feljelentést is a Demokratikus Koalíció az ügyben, hiába fordultunk több körben írásbeli kérdésekkel Pintér Sándor belügyminiszterhez és Polt Péter legfőbb ügyészhez, lassan két év után a hatóság még mindig nem kíván lépni, semmi nyoma nincs annak, hogy egyáltalán vizsgálódtak az ügyben.
     Eközben több száz olyan aláírást szerepelt a Fidesz és a kamupártok hatóság által lefoglalt ajánlóívein, amelyek erősen aggályosak. Azonban sem arra a kérdésre nem kaptunk egyértelmű választ, hogy az érintett embereket beidézték-e egyáltalán meghallgatásra, sem arra, hogy folyik-e még érdemi nyomozás az ügyben - hiszen ahol ennyi kamu aláírás előbukkant, ott könnyen lehet még több is.
     A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy a hatóság lassan két éve fedezi a választási csalást! A DK nem hagyja feledésbe merülni az aljasságot, követeljük, hogy derítsék fel és vonják felelősségre a bűnösöket!

Oláh Lajos
A DK országgyűlési képviselője


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.