OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2020. január 25., szombat 10:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. január 25., szombat (OS) - Európában is megjelent a kínai koronavírus - Meddig marad tétlen a magyar kormány?

        Szijjártó Péter külügyminiszter tegnap még arról beszélt, hogy a kormány semmilyen különleges intézkedést nem vezetett be, mert a kór még nem jutott el Európába. Ez mára már a múlté. Az Egyesült Államok, Ausztrália, Japán és Oroszország után már Európán belül, Franciaországban is regisztráltak kínai koronavírusos megbetegedést. Tekintve, hogy  csak Kínában már több, mint 880 fertőzöttnél és legalább 26 halottnál jár a halálos kór, valamint, hogy hazánk és több kínai város között heti 13 közvetlen repülőjárat közlekedik, Magyarország kiemelten kockázatos helyzetben van.
     A Demokratikus Koalíció tudni akarja, hogy meddig marad tétlen a magyar kormány! Miért nem tettek eddig semmilyen óvintézkedést? Miért nem vezettek be más országokhoz hasonlóan hőkamerás reptéri vizsgálatot a közvetlenül Kínából érkező járatok esetében? Kidolgoztak-e rendkívüli járványügyi cselekvési tervet arra az esetre, ha Magyarországon is megjelenik a halálos kór? A DK szerint egy potenciális világjárvány küszöbén megengedhetetlen felelőtlenség, hogy a kormány ölbe tett kézzel figyelje az eseményeket.

László Imre
Újbuda polgármestere, a DK egészségügyi szakpolitikusa


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.