OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2020. január 31., péntek 10:56

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. január 31., péntek (OS) - NYÍLT LEVÉL AZ EURÓPAI PARLAMENT KÉPVISELŐINEK.

        Kedves Képviselő Hölgyek és Urak! Az Európai Unió Alapjogi Chartája szerint szellemi és erkölcsi öröksége tudatában az Unió az emberi méltóság, a szabadság, az egyenlőség egyetemes értékein alapul. A dokumentum szerint az emberi méltóság sérthetetlen, tiszteletben kell tartani, és védelmezni kell.
     Tilos továbbá mindenfajta negatív diszkrimináció, így különösen a nem, faj, szín, etnikai vagy társadalmi származás, genetikai tulajdonság, nyelv, vallás vagy meggyőződés, politikai vagy más vélemény, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés, fogyatékosság, kor vagy szexuális irányultság alapján történő megkülönböztetés.
     Magyarország Alaptörvénye szintén garantálja az említett alkotmányos jogokat, amelyek betartása és betartatása különösen a közhivatalt betöltő személyek kiemelt feladata.
     Éppen ezért szervezetünk mély megdöbbenéssel tapasztalta, hogy az Európai Parlament korábbi tagja, jelenleg Magyarország fővárosa egyik kerületének polgármestere, a Demokratikus Koalíció nevű balliberális párt alelnöke, Niedermüller Péter néhány napja egy országosan elérhető televízió műsorában "rémisztő képződményeknek" nevezte a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat és nőket.
     Mint tudjuk, a hasonló retorika az 1930-as évek Németországában teljesedett ki, a zsidó közösséggel szemben például az Unmensch (alsóbbrendű emberi képződmény) kifejezést alkalmazták a náci ideológia hirdetői.

     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.