2024. május 8. szerda

2020. február 7., péntek 09:09

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. február 7., péntek (OS) - Tíz év alatt másfélszeresére gyarapodott az állami vagyon

A szövetkezeti hitelintézeti szektorban 2019-ben fejeződött be az a fúziós folyamat, amelynek eredményeként az összes meglévő takarékszövetkezet beolvadt a Takarékbank Zrt.-be és ezzel létrejött Magyarország ötödik legnagyobb bankcsoportja. A tárca nélküli miniszter kiemelte, hogy az egyesülésnek köszönhetően lehetővé vált, hogy az üzleti és informatikai szempontból egyaránt egységes Takarékbank Zrt. jobb, korszerűbb termékeket és szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek az egész ország területén, megfelelve a digitális bankolás által teremtett kihívásoknak.

A 2010 óta megnövekedett állami szerepvállalás és stratégiai ágazatokban való újbóli megjelenés eredménye, hogy az állami tulajdonban lévő társaságok száma mára megközelíti a 600-at - jelentette ki Bártfai-Mager Andrea.

A miniszter hangsúlyozta: "Társaságaink felé alapvető tulajdonosi elvárás, hogy eredményesen gazdálkodjanak, és tudatosan keressék azokat az együttműködési lehetőségeket, amelyek révén hatékonyabban és együttesen jelenhetnek meg a piacon." A közszolgáltatást ellátó társaságokra kitérve hozzátette, hogy esetükben elsődleges feladat a közszolgáltatás ellátásának biztosítása, a társadalmi szükségletek kielégítése, végső soron pedig a magyar családok érdekeinek, jólétének szolgálata, valamint a nemzetgazdasági és kormányzati célok hatékony megvalósításához történő hozzájárulás.

Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter