OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. február 7., péntek 13:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. február 7., péntek (OS) - A Fidesz miatt már a román nyugdíjasokat is irigyelnünk kellene - Európai minimálnyugdíjra van szükség!

    A CEOWORLD Magazine készített kutatást arról, hogy melyik országban a legjobb megöregedni, vizsgálva többek között a nyugdíjak értékét, az átlagos élettartamot, a nyugdíjkorhatárt és az egészségügyi ellátást. Magyarország csak az 50. helyet szerezte meg, hazánkat a teljes európai mezőnnyel együtt Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, sőt Románia is jócskán megelőzte, utóbbi is több mint 10 hellyel a rangsorban.

A Demokratikus Koalíció szerint soha nem volt olyan nehéz Magyarországon idősnek lenni, mint az Orbán-kormány alatt, ide vezetett, hogy a kormány 10 éve hagyja elszegényedni a magyar nyugdíjasokat. A DK szerint egy tisztességes, európai módon gondolkodó kormány azonnal megemelné az öregségi nyugdíjminimumot, és újra a bérekhez és a gazdasági növekedéshez kötné a nyugdíjak kiszámítását, ahogy az a Gyurcsány-kormány alatt történt. A DK szerint mindezek mellett az egyetlen hosszú távú és megnyugtató megoldást csak az európai minimálnyugdíj bevezetése jelenti majd. Európai magyarok vagyunk, egy végigdolgozott élet után mindegyikünknek jár a tisztességes időskor.

Dobrev Klára
a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.