OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 28. csütörtök
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 13:48

A Védegylet Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - "Kollektív fellépés a minőségi alapanyagokra épülő közétkeztetésért" c. regionális politikai kerekasztal

    Többek között szó esett a francia Mouans Sartoux 100% bio közétkeztetési rendszeréről, a svéd Södertälje önkormányzat Étrend egy zöld bolygóért projektjéről vagy a skót Nemzeti Élelmezési Szakpolitikai Programról, illetve a Pappa Fish nevezetű olasz kezdeményezésről is.
Játékos műhelymunka segítségével a résztvevők részletesen feltárták a fenntartható közétkeztetést és közbeszerzést érintő kihívásokat és kapcsolódó kitörési lehetőségeket. Leginkább a nemzeti jogszabályi és adózási keretfeltételek, a szakértelem és a képzett munkaerő hiánya, a korrupció, a fenntartható élelmiszer beszerzésének és mennyiségi korlátainak kérdései tűntek ki, mint leginkább kollektíve kezelendő problémák. Mindezekre építve a második nap során konkrét szakpolitikai javaslatokat állítottak össze a résztvevők közös véleményük tolmácsolásaként, a döntéshozók munkájának megkönnyebbítéséhez.

Az esemény során együttműködési megállapodás aláírására került sor a szociális gazdaságok, az agrárium környezeti és társadalmi kihívásai, a vidéki megélhetés és a zöld közétkeztetés hazai előmozdítása érdekében. A megállapodást a következő szervezetek írták alá: Etnikai Népfőiskolai Társaság, Kemence Egyesület, Magyar Szociális Farm Szövetség, Védegylet, Nemzeti Agrár Kamara, Kislépték Egyesület, Máltai Szeretetszolgálat és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.
     Kiadó: Védegylet Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.