OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 23. szombat
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 14:05

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) -

    A szerzőt nem foglalkoztatja az a kérdés sem, hogy a kitörés nem a katonák sokszor hangoztatott esküje értelmében, hanem annak ellenére történt és teljesen értelmetlennek bizonyult. Az ostromlott Budapest katonái nem az európai civilizációt védelmezték, hanem a Harmadik Birodalom még megmaradt részeit. Az Európa Erőd narratívát a korabeli náci és nyilas propaganda használta, aki ma is ezzel él, az ezt nem véletlenül teszi.
A TEV álláspontja szerint helye van az emlékezésnek, aminek főként az óriási katonai és civil emberveszteségről és a tömeggyilkos náci rezsim által a magyarok közösségének értelmetlen szenvedéseit okozó háború elítéléséről kellene szólnia. Egy ilyen szellemiségű írást a mai Magyarországon senki nem engedhet meg magának és senki nem hagyhat jóvá büntetlenül.
A TEV a szerző felelősségre vonását követeli és egyben kezdeményezi a nyomozóhatóságnál a büntetőjogi felelősség megállapítást.


     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.