OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. február 17., hétfő 13:36

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. február 17., hétfő (OS) - A Fidesz megszegte a Budapesttel kötött alkut a Költségvetési Bizottságban

    A Főváros és a kormány úgy egyezett meg, hogy Főváros többek között azzal a feltétellel támogatja az atlétikai stadion megépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését, ha a kormány az elkövetkező 5 évben 50 milliárd forinttal támogatja a budapesti háziorvosi praxisok és szakrendelők fejlesztését. Azért, hogy ez ne egy üres ígéret legyen, összehívtuk az Országgyűlés Költségvetési Bizottságát, hogy már most tárgyaljunk a budapesti egészségügyre szánt 50 milliárd forint első részletéről, 10 milliárd forint elkülönítéséről. Egy korábbi alkalommal a fideszes képviselők nem jöttek el az ülésre, most azonban eljöttek és nemmel szavaztak a kormány és a Főváros megállapodásának teljesítésére.

A Demokratikus Koalíció nem lepődött meg a Fidesz pofátlanságán, de még időben figyelmeztet: ha nem lesz pénz budapesti egészségügyre, nem lesz atlétikai VB sem. Tenni fogunk róla.

Varju László
A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a Költségvetési Bizottság elnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.