OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. február 19., szerda 10:19

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. február 19., szerda (OS) - Az ápolóhiány az egészségügyi ellátás összeomlásához fog vezetni

    Az ápolók világnapja alkalmából ismét fel kell hívnunk a figyelmet az egészségügyi dolgozók tarthatatlan, válságos és kiszolgáltatott helyzetére. 2020-ban Magyarországon azt kell tapasztalnunk, hogy jelenleg 1000 lakosra jó esetben 6 ápoló jut, így a betegek elégséges ellátása sem biztosítható. Habár nő az orvosi képzésben résztvevők száma, de az itthon szakmában dolgozók létszámának növekedése bőven elmarad a szükségestől.

Ennek egyértelmű oka az elvándorlás, hiszen máshol magasabb fizetésben, és sokkal nagyobb megbecsülésben részesülnek az ápolók. Nálunk ezzel szemben a bérek növelésével évekkel le van maradva a kormány, és a kórházi dolgozóknak olyan intézményben kell napi 10-12 órát dolgozniuk, ahol penészes a fal, leomlik a vakolat és az alapfelszerelés is hiányzik. Az itt maradt ápolók emberfeletti teljesítménnyel igyekeznek helytállni a lehetetlen helyzetben, a folyamatos felmondások miatt a kórházban maradó dolgozóknak rendszeresen kényszer túlórákat is vállalniuk kell, így saját magukra és családjukra már nem marad idejük. A kormánynak végre nem saját oligarcháik megtömésére és a gátlástalan, hazug, gyűlöletkeltő propagandára kell költenie a magyar emberek milliárdjait, hanem azokra az emberekre kell pénzt szánni, akik arra szentelik életüket, hogy másokon segítsenek!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.