OS Országos Sajtószolgálat
2021. december 4. szombat
Ismertető


2020. február 21., péntek 13:43

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 21., péntek (OS) - Szabadai Viktor: Legyen újra piaci alapú a taxizás Budapesten!

    A taxi engedélyek kiadása szigorú nyilvántartás szerint történne, országos összehangolás alapján. Kötelező, szervezett költségmentes tagság legyen a szabadúszóknak is, ahol nyilvántartható lesz, mikor voltak jelen és mit csináltak. Környezetvédelem szempontjából kiemelten fontos szabályozás, hogy az elektromos autót használó taxisok kedvezményekben részesüljenek, hogy minél elterjedtebb legyen az új irányvonal, csökkentve ezzel a levegő szennyezettségét.
Tisztességes árversenyt kell kialakítani, ami fellendíti a piacot, a taxisoknak az államtól független működés kell. Innovatív lehetőségek kialakítása is fontos, az Uberhez hasonló közösségi szolgáltatások fellendítenék a piac működését. Nem a zárjegy nélküli cigi piacát akarjuk visszahozni, ne azért legyen olcsóbb a taxizás, mert valaki nem fizeti meg a költségeket, hanem itt is szigorú szabályokat várunk.
Elsődlegesnek tartom, hogy a taxizás a szabadpiac szabályai szerint működjön, ami az utasok és a taxisok érdekeit is szolgája, mert így a legalacsonyabb áron lehet igénybe venni a legjobb minőségű szolgáltatást. Elengedhetetlen tehát, hogy biztos hátteret teremtsen Budapest a taxizásnak, mert ekkor tud kialakulni és hatékonyan működni a szabad verseny. Budapest pedig ezzel nyerne a legtöbbet.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.