OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. március 7., szombat 17:01

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 7., szombat (OS) - A Klebelsberg Központ mindent megtett a gyerekek védelmében Sajnálattal látjuk, hogy a koronavírust az ellenzék olcsó politikai haszonszerzésre használja fel.

    A Magyar Szocialista Párt kérdéseket fogalmazott meg közlemény formájában. Ezek alapján úgy tűnik, nincsenek tisztában sem a vírussal kapcsolatos teendőkkel, sem pedig azzal, hogy mi a feladata az iskolákat fenntartó tankerületi központoknak, és a középirányítói feladatokat ellátó Klebelsberg Központnak, illetve hogyan működnek az iskolák. Ha valóban kíváncsi lett volna az MSZP arra, hogyan készültek fel a fenntartók a fertőzés megelőzésére, akkor a kérdéseikkel nem a sajtóhoz, hanem a Központhoz fordulnak. Csak bízni tudunk abban, hogy a kiadott közleményüknek nem a pánik keltése volt a célja. A feltett kérdéseik közül az értelmezhetőekre a válaszunk: IGEN. A Klebelsberg Központ az elmúlt hetekben folyamatosan tájékoztatta a tankerületi központokat, és rajtuk keresztül az iskolákat a koronavírus megelőzésével kapcsolatos feladatokról. Figyelemmel kísérjük, hogy az iskolákban legyen megfelelő mennyiségű kézmosó, valamint fertőtlenítő szer, ezek beszerzése és pótlása prioritást élvez. Kértük azt is, hogy mindenki, aki a fertőzés következtében hatósági intézkedéssel érintett területről érkezik haza, maradjon otthon két hétig, akár pedagógusról, akár gyermekről van szó.
     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.