OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 4. kedd
Ismertető


2020. március 12., csütörtök 09:20

Forgalmazók az Egészségért közleménye
    Budapest, 2020. március 12., csütörtök (OS) - A gyógyászati segédeszközöket forgalmazó szolgáltatók országos szövetsége felhívja a lakosság figyelmét, hogy nem létezik otthon végezhető, diagnosztikai gyorsteszt a koronavírus (COVID-19) fertőzöttség kimutatására, így az a gyógyászati segédeszközboltokban nem kapható.

    A Forgalmazók az Egészségért Szövetség, a gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzletek országos szövetsége, a szaküzletekből érkező visszajelzések alapján szükségesnek tartja tájékoztatni a lakosságot a koronavírus fertőzés kimutatására szolgáló gyorstesztekről szóló álhírek terjedéséről.  
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a korona vírus kimutatására szolgáló COVID-19 tesztről az interneten terjedő hírek alapján sokan úgy vélhetik, hogy létezik otthon végezhető gyorsteszt a fertőzés kimutatására. A koronavírus megbetegedés kimutatására alkalmas in-vitro diagnosztikai vizsgálat kizárólag klinikai és közegészségügyi laboratóriumi körülmények között, labordiagnosztikai eszközökkel végezhető.  
Ne vásároljanak se drogériákban, se interneten "otthon végezhető gyorstesztet"!
Otthon végezhető koronavírus gyorsteszt nem létezik, az sem gyógyászati segédeszköz boltokban, sem gyógyszertárakban nem kapható.
Ha megbetegedés tüneteit észleli magán, forduljon orvoshoz. Az állami egészségügyi ellátó rendszerben, amennyiben indokolt, elvégzik Önnél a szükséges vizsgálatokat, így a korona vírus fertőzés kimutatására szolgáló laboratóriumi vizsgálatot is.

     Kiadó: Forgalmazók az Egészségért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.